**** Commodore 64 pelit ****

Kaikkien aikojen parhaat komppupelit

C64 lyhyesti

Commodore 64 kotitietokone julkaistiin vuonna 1982 ja kyseinen laite on edelleen maailman eniten myydyin kotitietokone. Lapsella on monta lempinimeä kuten kuusnelkku, kuusnepa ja kuuslankku.

Ennen valmistuksen aloittamista c64 hinnaksi arvioitiin tulevan noin 140 dollaria mutta konetta ruvettiin markkinoimaan nopeasti agressiivisesti, jonka vuoksi Commodorea myytiin esimerkiksi halpahalleissa jopa vain 100 dollarin hintaan, mikä oli siihen aikaan ennenkuulumaton hinta kotitietokoneesta.

Vuonna 1983 julkaistiin myös Commodore SX64, johon oli integroitu levyasema. Tätä mallia voidaankiin pitää maailman ensimmäisenä kannettavana tietokoneena, ainoastaan akku puuttui koneesta joten sen oli oltava kytkettynä aina käytettäessä verkkovirtaan. Koneen suunnittelussa oli otettu huomioon myös mahdollisuus akun kytkemiseen mutta tätä toiminallisuutta ei koskaan kehitetty eteenpäin.

C64 sisuskaluista äänipiiri oli aikaansa nähden muita huomattavasti edellä. Koneesta löytyi myös kaksi eri liitäntää sekä kasetti- että levyasemalle.